• greece-icon arrow-down
    • uk-icon
    • de-icon

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Ρήξη Μηνίσκου: από τη διάγνωση στη θεραπεία

Οι μηνίσκοι είναι δομές από ινοελαστικό χόνδρο ανάμεσα στο μηριαίο οστό και την κνήμη. Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της άρθρωσης του γόνατος, στην επαλληλία, στη σταθερότητα, στη μετάδοση των φορτίων και στην απορρόφηση των κραδασμών. Διακρίνονται σε έσω και έξω μηνίσκο.

Ρήξη Μηνίσκου: από τη διάγνωση στη θεραπεία citydoctors.gr

person
date_range

Κατάγματα του άνω πέρατος του μηριαίου οστού και ακτινογραφίες κατ Οίκον

Μία πτώση και από μικρό ύψος πχ από την καρέκλα μπορεί να είναι αρκετή για να συμβεί ρήξη της οστικής συνέχειας του μηριαίου δηλαδή κάταγμα.

Αν ο ηλικιωμένος πάσχει από οστεοπόρωση που σημαίνει ότι οι οστικές δοκίδες που αποτελούν το εσωτερικό στηρικτικό σύστημα του μηριαίου έχουν αραιώσει, τότε ο κίνδυνος για κάταγμα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Κατάγματα του άνω πέρατος του μηριαίου οστού και ακτινογραφίες κατ Οίκον citydoctors.gr

person
date_range

Οξεία φλεβική θρόμβωση και Τρίπλεξ κάτω άκρων ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία )

H θρόμβωση μπορεί να συμβεί είτε σε μικρή επιφανειακή φλέβα του επιπολής φλεβικού δικτύου, κατάσταση ακίνδυνη, είτε σε μεγάλη φλέβα του εν τω βάθει δικτύου κατάσταση σοβαρή που μπορεί να έχει σαν επιπλοκή την πνευμονική εμβολή.

Οξεία φλεβική θρόμβωση και Τρίπλεξ κάτω άκρων ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία ) citydoctors.gr

person
date_range

Σύγχρονα δεδομένα για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος είναι εκφυλιστική νόσος  που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου του γόνατος. 

Σύγχρονα δεδομένα για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος citydoctors.gr

person
date_range

Υπέρηχος και Ακτινογραφία κατ οίκον. Πότε και Πώς;

Κάποιες φορές το να γίνει ο υπέρηχος ή η ακτινογραφία  σε ένα  ακτινολογικό ιατρείο, διαγνωστικό κέντρο ή κλινική είναι πολύ δύσκολο. Ο παππούς , η γιαγιά , ο Νίκος,  η Μαρία...δεν θέλουν όχι στο νοσοκομείο να πάνε αλλά ούτε καν στο άλλο δωμάτιο. Αρνούνται. Φοβούνται. Το νοσοκομείο, η κλινική, το διαγνωστικό κέντρο είναι γι αυτούς χώροι ψυχροί, απρόσωποι ...και μόνο η ιδέα τους τους κάνει να νιώθουν πιο αδύναμοι, πιο ... γέροι ,πιο ευάλωτοι.

Υπέρηχος και Ακτινογραφία κατ οίκον. Πότε και Πώς; citydoctors.gr

person
date_range

Η λήψη μετφορμίνης συνδέεται με έλλειψη της Β12

Το δημοφιλές φάρμακο μετφορμίνη του διαβήτη μπορεί να συμβάλει στην ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 40% των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν μετφορμίνη εμφάνισαν ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 ή ήταν σε χαμηλή φυσιολογική κλίμακα για τη βασική βιταμίνη. Και το 77% των χρηστών μετφορμίνης με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είχε επίσης περιφερική νευροπάθεια, μια κοινή μορφή νευρικής βλάβης που σχετίζεται με διαβήτη τύπου 2.

Η λήψη μετφορμίνης συνδέεται με έλλειψη της Β12 citydoctors.gr

person
date_range

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Είναι εκφυλιστική νόσος που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου. Έχει επίπτωση 88 ανά 100.000 ανθρώπους ανά έτος που εμφανίζονται με συμπτώματα από την αρθρίτιδα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου citydoctors.gr

person
date_range

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ)

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) αποτελεί την πιο συχνή ενδοκρινοπάθεια των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας (5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας) και χαρακτηρίζεται από ανωοθυλακιορρηξία και υπερανδρογοναιμία.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) citydoctors.gr

person
date_range

Διάγνωση της Εγκυμοσύνης

Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη διάγνωση της εγκυμοσύνης και τον προγεννητικό έλεγχο

Διάγνωση της Εγκυμοσύνης citydoctors.gr

person
date_range

Εμβόλιο για τον ιό HPV

Το εμβόλιο αυτό είναι προφυλακτικό εναντίον της μόλυνσης από τον ιό HPV (Human Papiloma Virus) - ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, όπως μεταφράζεται στην ελληνική γλώσσ, ή τα πιο γνωστά κονδυλώματα - η σοβαρότερη βλάβη του οποίου προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Εμβόλιο για τον ιό HPV citydoctors.gr

person
date_range

search
“Νόσος της βιτρίνας” Στενώσεις αρτηριών και διαλείπουσα χωλότητα. Μύθοι και Αλήθειες για την τροφική δυσανεξία Η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης "Θεραπεία McKenzie" Οσφυαλγία Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα Κρυψορχία στα Παιδιά 8 Μύθοι για τις παγίδες στο αδυνάτισμα Εγκεφαλική Παράλυση και Συνοδά Προβλήματα Ποδολογία και Ποδιατρικό Πεντικιούρ Πώς θα χάσετε καλοκαιρινά βάρη; Καρπούζι: Ο βαρόνος του καλοκαιριού Εγκεφαλική παράλυση και ψυχοκινητική ανάπτυξη Διακοπές χωρίς να πάρουμε βάρος! Διατροφή για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα Χαλασμένα Νεογιλά Δόντια (Πρώτα Δόντια) - Γιατί Να Φτιαχτούν, Αφού Θα Τα Αλλάξει; Η διατροφή ως ασπίδα προστασίας από την άνοια Οι τύποι της εγκεφαλικής παράλυσης Κρίσεις Πανικού Μου αρέσει η μπύρα, αλλά φοβάμαι να μην κάνω... κοιλιά 7 Μύθοι για τα Γαλακτοκομικά Μάθε τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα Πονος στους ορχεις του παιδιού Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων; Σωστή φροντίδα ποδιών Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές πρακτικές Καρκίνος του στόματος: Γνωρίζουμε αρκετά; Γενόσημα Φάρμακα Ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος Αλόη η γνήσια - Aloe Vera

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@1151.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.