• greece-icon arrow-down
    • uk-icon
    • de-icon

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Πρωτοποριακή ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αποκατάστασης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Η χειρουργική αποκατάσταση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα διενεργείται πλέον μέσω ελάχιστα επεμβατικής - ενδοσκοπικά υποβοηθούμενης μεθόδου.
Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος επιτρέπει την αποσυμπίεση του μέσου νεύρου μέσω μίας πολύ μικρής τομής στο δέρμα υπό τοπική αναισθησία. Η τομή μήκους 1 εκ. γίνεται μάλιστα στο ύψος του καρπού, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η μεγάλη και συχνά επώδυνη τομή κατά μήκος της παλάμης, που εφαρμόζεται στην κλασική μέθοδο.

Πρωτοποριακή ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αποκατάστασης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα citydoctors.gr

person
date_range

Μεσογειακή διατροφή και μεταβολικό σύνδρομο

Προτού γίνει γνωστό ως "Μπλέ Ζώνη", δηλαδή μια περιοχή όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν ασυνήθιστα μακρά και υγιή ζωή, το νησί της Ικαρίας ήταν άγνωστο στους περισσότερους Αμερικανούς. Αλλά τα τελευταία χρόνια η Ικαρία έγινε αντικείμενο μελέτης επιστημόνων και δημοσιογράφων ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά των αιωνόβιων κατοίκων της.

Μεσογειακή διατροφή και μεταβολικό σύνδρομο citydoctors.gr

person
date_range

Σύζυγος Ιατρού
Το να είναι κανείς σύζυγος ιατρού είναι σίγουρα διαφορετικό από το να έχει παντρευτεί (ή νυμφευθεί) συμβολαιογράφο. Κανένα συμβολαιογράφο δεν τον σηκώνουν από το κρεβάτι τα χαράματα. Επί πλέον οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι κερδίζουν απείρως πιο πολλά χρήματα από τους γιατρούς. (Εξαιρούνται μερικές χειρουργικές ειδικότητες).
Σύζυγος Ιατρού citydoctors.gr

person
date_range

Το άγχος πηγή δημιουργίας ή διάλυσης;

Το άγχος θα μπορούσε απλά να ορισθεί ως αίσθημα φόβου κι ετοιμότητα για αντιμετώπιση απειλής, χωρίς όμως να αναγνωρίζει το άτομο το απειλητικό ερέθισμα

Το άγχος πηγή δημιουργίας ή διάλυσης; citydoctors.gr

person
date_range

Αλλεργική Ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα αποτελεί ένα από τα συχνότερα αλλεργικά νοσήματα καθώς σύμφωνα με διεθνείς μελέτες αφορά μέχρι και στο 20-30% του πληθυσμού στο Δυτικό κόσμο.

Αλλεργική Ρινίτιδα citydoctors.gr

person
date_range

Τί είναι το holter πίεσης;

Πρόκειται για μη επεμβατική μέθοδο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης για 24 ώρες, ενώ ο ασθενής συνεχίζει τις καθημερινές του δραστηριότητες. Περιλαμβάνει τη συσκευή μέτρησης και την περιχειρίδα, ενώ οι τιμές που καταγράφονται θα αναλυθούν μετά το πέρας των 24 ωρών, με τη χρήση ειδικού λογισμικού.

Τί είναι το holter πίεσης; citydoctors.gr

person
date_range

Αρτηριακή υπέρταση, συχνές ερωτήσεις

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μια από τις συχνότερες παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κάποιες συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτήν.

Αρτηριακή υπέρταση, συχνές ερωτήσεις citydoctors.gr

person
date_range

Κατάγματα περιοχής ισχίου

Η περιοχή του ισχίου είναι η ανατομική περιοχή του σώματός μας, όπου το άνω μέρος του μηριαίου οστού ( κεφαλή ) ενώνεται με την λεκάνη ( κοτύλη ) σχηματίζοντας έτσι την κατ’ ισχίον άρθρωση. Τα κατάγματα που λαμβάνουν χώρα σε αυτήν την ανατομική περιοχή και συγκεκριμένα από την περιοχή της κεφαλής έως και μερικά εκατοστά κάτωθεν αυτής ( περιοχή ελάσσονα τροχαντήρα ) , λέγονται κατάγματα περιοχής ισχίου και ταξινομούνται ανάλογα με την καταγματική τους εικόνα.

Κατάγματα περιοχής ισχίου citydoctors.gr

person
date_range

search
“Νόσος της βιτρίνας” Στενώσεις αρτηριών και διαλείπουσα χωλότητα. Μύθοι και Αλήθειες για την τροφική δυσανεξία Η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης "Θεραπεία McKenzie" Οσφυαλγία Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα Κρυψορχία στα Παιδιά 8 Μύθοι για τις παγίδες στο αδυνάτισμα Εγκεφαλική Παράλυση και Συνοδά Προβλήματα Ποδολογία και Ποδιατρικό Πεντικιούρ Πώς θα χάσετε καλοκαιρινά βάρη; Καρπούζι: Ο βαρόνος του καλοκαιριού Εγκεφαλική παράλυση και ψυχοκινητική ανάπτυξη Διακοπές χωρίς να πάρουμε βάρος! Διατροφή για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα Χαλασμένα Νεογιλά Δόντια (Πρώτα Δόντια) - Γιατί Να Φτιαχτούν, Αφού Θα Τα Αλλάξει; Η διατροφή ως ασπίδα προστασίας από την άνοια Οι τύποι της εγκεφαλικής παράλυσης Κρίσεις Πανικού Μου αρέσει η μπύρα, αλλά φοβάμαι να μην κάνω... κοιλιά 7 Μύθοι για τα Γαλακτοκομικά Μάθε τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα Πονος στους ορχεις του παιδιού Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων; Σωστή φροντίδα ποδιών Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές πρακτικές Καρκίνος του στόματος: Γνωρίζουμε αρκετά; Γενόσημα Φάρμακα Ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος Αλόη η γνήσια - Aloe Vera

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@1151.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.