• greece-icon arrow-down
    • uk-icon
    • de-icon

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Εγχειρήσεις Παχυσαρκίας: Γιατί δεν πρέπει να τις φοβόμαστε.

Η παχυσαρκία αποτελεί μία σύγχρονη επιδημία η οποία σε συνδυασμό με τις παθήσεις που τη συνοδεύουν, αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως.

Εγχειρήσεις Παχυσαρκίας: Γιατί δεν πρέπει να τις φοβόμαστε. citydoctors.gr

person
date_range

ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;

Η πάθηση του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου είναι μία αλληλουχία γεγονότων που ξεκινά αρχικά με ήπια πρόσκρουση και εξελίσσεται προοδευτικά σε μερική ρήξη, οξεία ή χρόνια ολική ρήξη και τελικά σε αρθροπάθεια του ώμου αν δεν αντιμετωπιστεί. 

ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ; citydoctors.gr

person
date_range

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Η ΧΑΠ είναι μια ασθένεια που προσβάλει τόσο τους βρόγχους όσο και το πνευμονικό παρέγχυμα. Η νοσολογική αυτή οντότητα χαρακτηρίζεται από απόφραξη της ροής του αέρα στους βρόγχους η οποία δεν είναι πλήρως αναστρέψιμη. Η απόφραξη συνήθως εμφανίζει προοδευτική επιδείνωση και σχετίζεται με μια αυξημένη φλεγμονώδη απάντηση των πνευμόνων σε βλαπτικά σωματίδια ή αέρια, η οποία προκαλείται κατά κύριο λόγο από το κάπνισμα. Η ΧΑΠ μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί, ενώ μπορεί, επίσης να έχει και συστηματικές συνέπειες (επιπλοκές). Περικλείει δύο έννοιες : την χρόνια βρογχίτιδα και το πνευμονικό εμφύσημα που συνυπάρχουν σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε ασθενή.

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια citydoctors.gr

person
date_range

Σύνδρομο Άπνοιας -Υπόπνοιας στον Ύπνο

Η διακοπή της αναπνοής για διάστημα μεγαλύτερο των 10 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του ύπνου ορίζεται ως άπνοια. Με την απώλεια της φυσιολογικής αναπνοής μειώνεται το οξυγόνο στο αίμα με αποτέλεσμα να διεγείρεται ο εγκέφαλος και να διακόπτεται ο βαθύς ύπνος προκειμένου να επανέλθει ο τόνος των μυών του φάρυγγα και η αναπνοή . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταργείται ο βαθύς ύπνος.

Σύνδρομο Άπνοιας -Υπόπνοιας στον Ύπνο citydoctors.gr

person
date_range

Ορθοπαιδικές Χρήσεις των Κορτικοστεροειδών(Κορτιζόνη): Οφέλη και Κίνδυνοι

Τα κορτικοστεροειδή αναφέρονται σε μια κατηγορία ορμονών που απαντώνται φυσιολογικά στα επινεφρίδια του σώματος. Ωστόσο, αυτές οι ορμόνες μπορούν επίσης να παραγθούν συνθετικά στο εργαστήριο. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιατρικά για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ορθοπεδικών όπως η αρθρίτιδα και η φλεγμονή από τραυματισμούς μαλακών μορίων.

Ορθοπαιδικές Χρήσεις των Κορτικοστεροειδών(Κορτιζόνη): Οφέλη και Κίνδυνοι citydoctors.gr

person
date_range

7 μύθοι για τη κατάθλιψη

19 εκατομμύρια άτομα προσβάλλονται από κατάθλιψη κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.
340 εκατομμύρια πάσχοντες σε παγκόσμιο επίπεδο.

7 μύθοι για τη κατάθλιψη citydoctors.gr

person
date_range

Σακίδια-σχολικές τσάντες και πόνος στην πλάτη των παιδιών

Το σχολείο ξεκινά και πάλι σε όλη την χώρα. Για τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία, αυτό σημαίνει επιστροφή στην μεταφορά βαρέων σακιδίων , των πόνων στις πλάτες και των προβλημάτων στάσης που προκύπτουν.

Σακίδια-σχολικές τσάντες και πόνος στην πλάτη των παιδιών citydoctors.gr

person
date_range

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα- Επιλογές θεραπείας

Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια, παρόμοια με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει αρχικά τη οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε όσους προσβληθούν.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα- Επιλογές θεραπείας citydoctors.gr

person
date_range

Οι πιο συχνές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες άνω των 40 ετών

Καθώς οι γυναίκες προσεγγίζουν τη μέση ηλικία, μπορεί να αντιμετωπίσουν ειδικά μυοσκελετικά προβλήματα που τiς αφορούν πιο συχνά από τους άνδρες. Μάθετε για τις 5 πιο συχνές ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις που αντιμετωπίζουν γυναίκες άνω των 40 ετών.

Οι πιο συχνές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες άνω των 40 ετών citydoctors.gr

person
date_range

Ο ρόλος της στάσης του σώματος στην Υγεία μας: Καλή vs Κακής

«Σταθείτε ίσια», «Ανασηκωθείτε ευθεία» και «Μην καμπουριάζετε!» Είναι όλες άριστες συμβουλές, όχι μόνο επειδή διορθώνουν τη στάση σας, αλλά επίσης σας βοηθούν να φαίνεστε ψηλότεροι, λεπτότεροι και πιο σίγουροι. Ο ρόλος της στάσης του σώματος διατηρώντας στην σωστή ευθυγράμμιση την σπονδυλική στήλη, το κεφάλι και τα ισχία σας έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας.

Ο ρόλος της στάσης του σώματος στην Υγεία μας: Καλή vs Κακής citydoctors.gr

person
date_range

search
“Νόσος της βιτρίνας” Στενώσεις αρτηριών και διαλείπουσα χωλότητα. Μύθοι και Αλήθειες για την τροφική δυσανεξία Η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης "Θεραπεία McKenzie" Οσφυαλγία Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα Κρυψορχία στα Παιδιά 8 Μύθοι για τις παγίδες στο αδυνάτισμα Εγκεφαλική Παράλυση και Συνοδά Προβλήματα Ποδολογία και Ποδιατρικό Πεντικιούρ Πώς θα χάσετε καλοκαιρινά βάρη; Καρπούζι: Ο βαρόνος του καλοκαιριού Εγκεφαλική παράλυση και ψυχοκινητική ανάπτυξη Διακοπές χωρίς να πάρουμε βάρος! Διατροφή για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα Χαλασμένα Νεογιλά Δόντια (Πρώτα Δόντια) - Γιατί Να Φτιαχτούν, Αφού Θα Τα Αλλάξει; Η διατροφή ως ασπίδα προστασίας από την άνοια Οι τύποι της εγκεφαλικής παράλυσης Κρίσεις Πανικού Μου αρέσει η μπύρα, αλλά φοβάμαι να μην κάνω... κοιλιά 7 Μύθοι για τα Γαλακτοκομικά Μάθε τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα Πονος στους ορχεις του παιδιού Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων; Σωστή φροντίδα ποδιών Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές πρακτικές Καρκίνος του στόματος: Γνωρίζουμε αρκετά; Γενόσημα Φάρμακα Ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος Αλόη η γνήσια - Aloe Vera

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@1151.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.