• greece-icon arrow-down
    • uk-icon

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) θεωρείται μέχρι σήμερα διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Παρόλαυτά, ένα 50% των παιδιών που έχουν διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ παρουσιάζουν συμπτώματα και στην ενήλικη ζωή.

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας citydoctors.gr

person
date_range

6 τρόφιμα που μειώνουν την όρεξη;

Δεν υπάρχουν μαγικές τροφές των οποίων απλώς και μόνο η κατανάλωση μπορεί να μειώσει την όρεξη. Όταν όμως αποτελούν μέρος μιας ευρύτερα ισορροπημένης διατροφής, βάσει ερευνών μας βοηθούν στη μείωση του δυσάρεστου αισθήματος της πείνας. Η πείνα είναι αυτή, στην οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η μη συμμόρφωση κάποιου/ας σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρους.

6 τρόφιμα που μειώνουν την όρεξη; citydoctors.gr

person
date_range

Βραχύς χαλινός γλώσσας και μητρικός θηλασμός

Ο χαλινός γλώσσας είναι ένας υμένας ανάμεσα στη γλώσσα και το έδαφος του στόματος. Ο βραχύς χαλινός επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην σίτιση και έπειτα στην άρθρωση του παιδιού καθώς προκαλεί το φαινόμενο της αγκυλογλωσσίας. Η αγκυλογλωσσία ορίζεται ως η κατάσταση όπου η γλώσσα λόγω κοντού χαλινού, δεν έχει την δυνατότητα να εκτελέσει συγκεκριμένες κινήσεις όπως η προβολή της προς τα έξω και η ανύψωση της προς την υπερώα.

Βραχύς χαλινός γλώσσας και μητρικός θηλασμός citydoctors.gr

person
date_range

10 Τρόποι να μην αρρωσταίνεις

10 απλοί τρόποι να μην αρρωστήσετε

10 Τρόποι να μην αρρωσταίνεις citydoctors.gr

person
date_range

Υποδεχτείτε αυτό το καλοκαίρι με λευκότερο χαμόγελο!

Αποκτείστε τώρα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα το χαμόγελο που ονειρεύεστε κάνοντας λεύκανση δοντιών.

Υποδεχτείτε αυτό το καλοκαίρι με λευκότερο χαμόγελο! citydoctors.gr

person
date_range

Περιοδοντίτιδα: Πώς δε θα χάσετε τα δόντια σας

Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας; Ποιες είναι οι διαφορές της από την ουλίτιδα; Γιατί θεωρείται πιο επικίνδυνη; Tα στάδια της θεραπείας, η σωστή αντιμετώπιση και οι τρόποι πρόληψης που πρέπει να γνωρίζετε.

Περιοδοντίτιδα: Πώς δε θα χάσετε τα δόντια σας citydoctors.gr

person
date_range

Πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνουν τα παιδιά μας;

Ένα από τα πράγματα για τα οποία παραπονιούνται πολύ συχνά οι μητέρες είναι ότι τα παιδιά τους γκρινιάζουν κάθε φορά που είναι να φάνε φρούτα και ακόμη περισσότερο λαχανικά. Όχι άδικα, καθώς από έρευνες φαίνεται ότι, παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, τα παιδιά δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα!

Πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνουν τα παιδιά μας; citydoctors.gr

person
date_range

Τι είναι τα εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια από τις πιο αξιόπιστες μακροπρόθεσμες μεθόδους αντικατάστασης δοντιών. Από τη στιγμή που έγιναν ευρέως διαθέσιμα στη δεκαετία του ’80, πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει 10ετή ποσοστά επιτυχίας άνω του 95%. Φυσικά, αυτό προκαλεί το ερώτημα τι συμβαίνει στο μικρό ποσοστό προβληματικών περιπτώσεων που δεν πάνε τόσο καλά. Αλλά, ας τα πάρουμε απο την αρχή.

Τι είναι τα εμφυτεύματα citydoctors.gr

person
date_range

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς προβλήματα

Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα είναι καλό να αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε φίλους, συγγενείς και φυσικά να ζήσουμε τα έθιμα και να απολαύσουμε τις πασχαλινές διατροφικές προτάσεις, παρά να είναι ένα ακόμη διατροφικό γεγονός που να χαρακτηρίζεται από υπερφαγία και πιθανά γαστρεντερικά προβλήματα.

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς προβλήματα citydoctors.gr

person
date_range

Τις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό θα δέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Μιχάλης Τουμπής, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τόνισε πως η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε οι άνθρωποι να ζουν σε ένα πιο υγιές περιβάλλον που θα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης θανατηφόρων ασθενειών σχετικών με το κάπνισμα. 

Τις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό θα δέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο citydoctors.gr

person
date_range

search
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας 6 τρόφιμα που μειώνουν την όρεξη; Βραχύς χαλινός γλώσσας και μητρικός θηλασμός 10 Τρόποι να μην αρρωσταίνεις Υποδεχτείτε αυτό το καλοκαίρι με λευκότερο χαμόγελο! Περιοδοντίτιδα: Πώς δε θα χάσετε τα δόντια σας Πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνουν τα παιδιά μας; Τι είναι τα εμφυτεύματα Πασχαλινό τραπέζι χωρίς προβλήματα Τις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό θα δέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Διακύμανση Σωματικού Βάρους: Πόσο μαθηματικά είναι τελικά η διατροφή; Ανοιξιάτικοι Πονοκέφαλοι Διαδερμικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστικής ισχίου “PATH” και η ‘’καινοτομία’’ του “SUPER PATH” Υγιεινό... snacking Οξεία Σκωληκοειδίτιδα: Συμπτώματα και Αντιμετώπιση Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων; 3 τροφές σύμμαχοι στη μείωση της χοληστερίνης Τι κάνω όταν το παιδί μου καταπιεί ένα ξένο σώμα Απαλλαγείτε από τον πόνο στον Ώμο Ποια δίαιτα είναι η καλύτερη; Οδηγίες για μια θετική πρώτη εμπειρία του παιδιού στον παιδοδοντίατρο Βάλτε τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην καθημερινότητά σας Αυχενικό σύνδρομο: σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση Έχω Στρες, τι να κάνω; Είμαι down πως θα ανέβω; Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των κιρσών Το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας (γόνατο του δρομέα) Θεραπεία αιμορροΐδων χωρίς πόνο με τη χρήση συγχρονης τεχνολογίας laser Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα και το Ενδοσκοπικό Laser Ο ρόλος του λιπώδους ιστού στην υγεια των οστών Γρίπη: Το νόσημα κάθε χειμώνα

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@1151.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.